Sider

fredag 15. mai 2009

Brettekort


Linda Jensås viser oss ennå en teknikk for å kunne lage de lekreste kort til brudeparet. Eller man kan lage det som ett minialbum, og lime inn bilder av brudeparet som en gave i etterkant.
Dette kortet er satt sammen av fire sirkler. Jeg tegner sirkler i den størrelsen jeg ønsket, med hjelp av en passer.Så satte jeg en strek vannrett fra venstre siden av sirkelen og over til høyre side. Så delte jeg inn i kakestykker på hver side av denne streken, som på min mal er 11.5 cm lange, og med 8,5 cm brede kakestykker på de fire minste stykkene. Streken i midten skal brettes slik at de to midtlinjene, dvs den første streken blir brettet mot hverandre. De to andre linjene brettes motsatt vei. Når en bretter sammen, skal det da være brettet slik at det ser ut som to kaffefilter som er lagt oppå hverandre.
Jeg pyntet inni sirklene en og en. Om en velger å dekorere med mønsterpapir slik jeg gjorde, kan det lønne seg å tegne opp en mal og lage opp flere før selve pyntingen begynner for å spare tid. Det er også greit å bruke to-tre mønster ark som passer sammen for et renere inntrykk.Alle sirklene mine ble pyntet forskjellig, og min er laget som en bok der jeg begynner med en sirkel og slutter med sirkel nummer fire. Delene pyntes slik du selv ønsker.Delene er limt sammen slik: Av de to delene som brettes inn, (den første linjen) limes den øverste sammen slik at kortet kan stå selv. En får da to baksider, som limes sammen med de andre tre sirklene. Ikke lim sammen den første siden på første delen, og siste siden på siste delen. Dette blir framside og bakside. Pynt disse som et vanlig kort. Jeg dekorerte disse med mønsterpapir, og hadde sløyfebånd under mønsterpapiret. Da kan jeg knytte kortet sammen.
Materialliste:
Bazzill
Mønsterpapir fra 3ndy papir og Sassafras
Blomster fra prima
Swirler og hjertepyntbling
Diverse stempler, rubons og stempler
Tyll
Roser i papir
Hjemmelaget pyntenål
Papir fra en gammel bok

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar