onsdag 23. mars 2011

Påskepynt til inspirasjon og glede!


Det nærmer seg påske med stormskritt!
Et snev av vår har vi hatt her i Osloområdet men ennå er det litt tidlig å hilsen våren velkommen for fullt! Det har vært en lang vinter med mye Kvikk lunsj og appelsiner og mange flotte skiturer i et forrykende vinterlandskap. Men nok er nok, vi vil ha vår!
Det er et ordtak som sier
"Ser man ikke bar mark i mars, kommer ikke april med sommer"

Vi får krysse fingre for bar mark fort! Det sildrer og renner utenfor vinduene her ihvertfall så det er håp...Lysere tider er det blitt og det er godt at det er lyst både når man drar på jobb og kommer tilbake igjen.

Mens vi venter på påske og vår har vi laget litt påskekos til dere og håper vi kan bidra med litt scrappeglede på tampen av vinteren. Heng dere på!

Gul kurv:

Malene har jeg hentet fra 3ndy papir sin blog.
Høyreklikk på bildet og lagre som...så kan dere skrive den ut i normal størrelse. Veldig enkel og lage. Koselig å gi bort med noe "rart" i.


På denne kurven har jeg brukt mønsterark fra Imaginice med litt glitter på. Stanset ut die i ark fra Peon. Roser og pynt fra div produsenter og bånd fra Prima.Grønn kurv:
Har brukt mønsterark fra Ladybug og bazzil i blomstene med retro punch og hjertebrads inni. Doodlebug filtbord. God påske stempel er fra North Stamp.

Eggekartong:

Kjøpte grønn eggekartong på butikken og pyntet. Disse får man jo også i gul og andre farger og det var det jeg egentlig var på jakt etter, gul altså, men...utsolgt. Da ble det grønn i steden. Og det fungerte ganske greit! Brukte arket rundt kartongen som mal og klipte til i to lag. Pyntet med div blomster og blader. Stempel fra Penny Black. Og en liten pom pom som stump.

Så hadde jeg tenkt å scrappe noen påske egg og putte oppi. Da kan man bruke pappegg, isoporegg eller helt vanlige fra butikken. Jeg gikk for isopor. Men kom i tidsklemma så jeg sprer ideen og håper noen kaster seg over masse eggepynting.


Den minste av de tre eskene foran stettefatet har jeg laget fra en mal jeg fant på nettet. Den er laget av mønsterark fra Peon. Stempelet er fra Paper inspirations. Div bånd, roser og klemme. Litt glitterlim også. Har bare laget en pyntet tag og hengt på sammen med en hjertecharm.

For beskrivelse klikk HER

I farten kan jeg si at jeg ikke er noen fan av å farge stempelmotivene mine og det bærer disse scrapperiene preg av. Men jeg har brukt glimmermist på den gule kurven og litt glitterlim på de andre og jeg synes ikke de trenger noe mer. Så det går an selv for de som ikke eier en eneste tusj!

Den siste kurven, den på toppen av fatet er kjempeenkel. Den har jeg allerede gitt bort i gave fylt med forskjellig påskegodt i. Kjempesuksess! Passe stor og fin å ha stående på bordet.

Man tar en hel bazzil og preger på 4 og 8 inch. I begge retninger av arket så det blir rutemønster. Så bretter man alle pregekantene. I hvert hjørne preger man skrått fra hjørne til hjørne og disse brettes inn mot hverandre.


Hvis man vil ha en pen kant på kurven kan man bruke en bordpunch. La det være igjen et par cm før hvert hjørne til å lage hull og tre bånd igjennom til slutt. Så er det bare å kutte til paneler og pynte i vei.

Til slutt et nydelig pyntet påskeegg fra Gunn-Elin:

GOD PÅSKE!!

2 kommentarer:

  1. For en flott artikel Monika :) Og WOW!!! Så fine kurver og eggkartong du har scrappet.
    Klem

    SvarSlett
  2. Kjempeflott artikkel!!! Og kjempeflotte kurver!!! :D Her ble det mange nye prosjekt for mitt vedkommende.

    SvarSlett