søndag 27. november 2011

ADVENT; 1. søndag

I dag starter vi med adventstiden, en tid som rommer ganske mye.


Advent har nok fått en endret betydning opp gjennom årene, men fra gammelt av var advent en ventetid. Man ventet på Herrren. En mer hverdagslig betydning av advent vil nok blant annet inneholde forberedelser til julehøytiden.

Selv om man kanskje i mange sammenhenger har gått en del bort fra den gamle betydningen av advent, er det noe som holder seg. Det at fargen lilla blir brukt i adventstiden, er hentet fra kirkeåret. Første søndag i advent starter det nye kirkeåret, og da er lilla fargen som blir brukt.

Tidligere ble det også fastet i adventstiden. Da ble det som regel servert magrere mat, og ikke så mye mat som ellers. Dette er ikke så framtredende i våre dager, men vi har jo fortsatt skikken med at det blir servert en del lutefisk i tida før jul. :)

I vår tid er det nok mange som forbinder advent med stress, masse mas om baking, vasking og pynting til jul. Ikke minst alt styret rundt det å skulle kjøpe julegaver. Ettersom vi i år har den lengste adventstiden som er mulig, første søndag i advent kan falle på alle datoer mellom 27. nov. og 3. des., håper vi at adventstiden også kan bli en tid for kos og hygge, og ikke bare stress.

Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede

Det står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede

Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede

Her er det laget den 1. delen til et teleskopkort. (Teleskopkort kommer i en egen artikkel senere) Dette teleskopkortet vil bestå av fire deler, en del for hver søndag i advent. På den første delen er det brukt lilla glitter-Bazzill, mønsterark, blomster fra Petaloo, osteklut og perle. Grenene er trykt ut med puncher fra Martha Stewart, og 1-tallet er trykt ut med Emily fra Quickutz. Stempelmotivet er fra Sugar Nellie, og er fargelagt med Distress Ink og H2O. Deler på motivet har fått litt Stickles på seg.

Vi i Scraphaugen har laget en adventskalender som vi håper kan bidra til masse hygge, kos og inspirasjon. Hver dag vil du få en artikkel om noe du kan lage eller tips til noe du kan bruke til jul. Vi håper du er med oss, og at du får mange fine stunder framover. Adventskalenderen starter 1. desember. Vi blir veldig glade for kommentarer, men aller mest glad blir vi om du hygger deg med det vi har å vise!


2 kommentarer:

  1. Herlighet Linda, korr lekkert. Æ bøye mæ i støvet ferr dæ ;)

    SvarSlett
  2. Så flott artikkel og lekre bidrag!

    SvarSlett