søndag 19. april 2009

pop up kort

Fremgangsmåte på ett pop up kort:
Dette er ikke lett å forklare skriftlig, så jeg har lagt ved en mal med alle målene på. Men jeg skal gjøre ett forsøk på å forklare litt. Jeg starter med å velge meg ut en kartong(12x12) og ett tosidig mønsterpapir (du kan og velge to enkle ark). Så deler jeg kartongen på midten. Den ene delen bruker jeg til å måle,skjære og brette med den andre delen limer jeg bak til slutt. Så når du bretter det sammen så kan du lage en fremside på kartongen.
Det er nå arbeidet starter. Jeg starter ovenfra og tar mål for mål nedover, så tar jeg en preger og preger alle linjene der står brettes på og så tar jeg en skalpell og skjærer de 5 linjene som der står skjæres. Det som kan by på litt problemer er brettingen, men hvis du sitter med den glatte siden ned på kartongen og ruglene opp så skal jeg prøve å forklare litt. Start med å brette den første mot deg, så går det slag i slag nedover til du kommer til den lille som skal brettes, der er det kun den lille trappa som skal brettes og ikke den ved siden, dette er litt vanskelig, men har du brukt pregekniv så går det greit.
Jeg soter alle kanter med stempelpute før jeg limer denne på den andre delen av kartongen, du skal lime den på slik at de glatte sidene er mot hverandre.
Nå er det verste og det vanskeligste gjort, nå er det kun det kjekke igjen og det er pyntingen.:) da bruker jeg mønsterpapiret jeg har valgt meg ut til å pynte 5 plasser på, jeg syns det kan bli vel mye vis man pynter alle trappetrinn…. Så bruker jeg stempler og blomster som jeg gjerne freser litt opp med glimmermist, setter en liten blomst inni i blomsten og en en fin brads inni til slutt. Jeg har forelsket meg i sommerfugler så de brukes til det meste og i de fleste fasonger og str. Til slutt limer jeg på det stempeltrykket som jeg har malt(jeg maler kun med distress). Jeg har funnet ut at en tag inni gjør susen, på den skriver jeg en hilsen og bak på den kan du lage en lomme som du kan legge pengene/gaven oppi. Nå er du ferdig med selve kortet og nå er det fremsiden igjen, den pynter du som du selv ønsker, jeg tar igjen alle farger som jeg har brukt inni og noe av pynten går igjen her og, så er det å satse på at mottakeren blir fornøyd!
Hilsen Inger SynnøveKjersti KristengårdMatrealliste
Lys rosa bazzill
Mønsterark fra MME
Prima blomster og bling
Prima obsession (bloms)t
MM thiny alfa stickers
Blonder
Fancy pants rub ons
Heidi Swapp hjerte
på jente og sommerfugl har jeg brukt multimedium og transferteknikk
(kommer snart til butikken)


Linda Jensen

1 kommentar:

  1. Denne har jeg prøvd meg på i dag.
    Flott fortalt fremgangsmåte :)

    SvarSlett