søndag 2. desember 2012

2. desember - og 1. søndag i advent


Nå tenner vi det første lys,
alene må det stå.
Vi venter på det lille barn,
som i en krybbe lå.


Første søndag i advent bringer nok med seg flere tente lys enn en vanlig søndag. Og det blir nok ikke mindre de neste søndagene i adventstiden. Jeg har i år valgt å vise et trygt alternativ til levende lys i adventstaken.

I luke nr 2. i vår adventskalender vil jeg derfor vise dere ei lyslykt jeg har laget av papir, gelatinplater og annet scrappe – stæsj.

Denne lykta er skåret ut med min Silhouette Cameo. Dette er ei kjempefin maskin som du kan lage utrolig mye kjekt med, om man lærer seg å bruke den og finner fram i alle finessene den har. Mange er kjempeflinke, noen greier seg rimelig bra, mens andre ikke har fått prøvd ut så mye ennå. Derfor vil det til slutt i denne artikkelen komme en tutorial på hvordan man skal omgruppere deler på en mal man har kjøpt på Studio online.

Men først, slik ble min adventslykt, der den henger for seg selv og venter på selskap. :)

 
 
 
 
 
På denne lykta har jeg brukt:
 
Ark: Ensfarget Bazzill, lilla og hvit .
Pynt: gelatinplater, stickles, bånd og glitter - mosegummi .
Verktøy: dies fra Spellbinder og Quickutz. Selve lykta er skåret ut med Silhouette.


~ * ~ * ~ * ~
 

Tutorial Silhouette,

- omgruppere deler på en kjøpt mal.

 
 
 
1. Start på vanlig måte ved å hente et objekt i biblioteket.
Jeg har her hentet den lyslykta som jeg har lagt ut i artikkelen over.

 
 
 
2. Når du har objektet fremme, sørg for å få at det er markert. Det gjør du ved å flytte musepekeren over objektet til det blir ei hånd, og så venstreklikker du på musa. Da blir det seende ut som på bildet under.

 
 
 
3. Når objektet er markert, klikker du i venstre hjørnet nede. På knappen som er markert med rød runding på bildet under.

 
 
 
4. Da vil skjermbildet se slik ut:

 
 
 
5. Nå trykker du bort markeringen ved å klikke på musa når du holder pekeren utenfor det merka området. Når markeringen er borte lager du en ny markering ved å venstreklikke på musa, og holde knappen nede mens du drar over den delen av objektet du vil ha for seg selv, og så slipper du venstre museknapp.

 
 
 
6. På bildet over ser du at den ene siden på lykta er markert, men samtidig er alle smådelene også markert. Dersom du prøver å flytte på denne delen nå, vil det bli mange deler å flytte, derfor er det ønskelig å gjøre denne delen hel igjen før du flytter den. Det gjør du ved å klikke i venstre hjørnet nede. På knappen som er markert med rød runding på bildet under.

 
 
 
7. Når du har gjort dette på alle delene av lykta, kan du flytte de forskjellige delene til lykta rundt om slik du selv ønsker. Om du skal forstørre lykta di, kan du markere rundt alle delene ved å gjøre som beskrevet i punkt 5. Da ser det sånn ut.

 
 
 
8. Nå kan du forstørre alle delene i en omgang ved å gå inn på ”scale”

 
 
 
9. Legge inn mer enn 100%, og ”apply”

 
 
 
10. Når du har gjort dette, vil det bli så stort, at noen av delene kommer utenfor arket.

 
 
 
11. Dersom du nå holder musepekeren over noen av delene til den endrer seg fra pil til hånd, kan du flytte delene dit du selv vil. På bildet under har jeg også lagt til deler til flere lykter, slik at jeg utnytter arket maksimalt.

 
Da håper jeg dette var forståelig, og at du lykkes i å flytte deler rundt omkring.

LYKKE TIL!!


Klæm fra DT - Linda
 

5 kommentarer:

 1. Nydelig Linda, gledelig første søndag i advent alle sammen :-)

  SvarSlett
 2. Nydelig Linda, gledelig første søndag i advent alle sammen :-)

  SvarSlett
 3. Utroligt nydelig lykt.
  Flott tutorial.

  SvarSlett
 4. Herlighet, så nydelig Linda... Dette må prøves !!

  SvarSlett
 5. Den var kjempe fin Linda :D Skulle gjerne ha laget den i kveld, men jeg må bestill ny kniv til Cameoen siden den er blitt altfor sløv. Ikke så rart egentlig med tanke på hvor mye den er blitt brukt de siste ukene :D

  SvarSlett