søndag 11. desember 2011

11. desember - 3. søndag i advent

Trekk pusten dypt inn, og blås saaaaakte ut. :)

Jeg regner med mange av dere begynner å få både stressmage, vonde skuldre, sur ektefelle/samboer og grinete unger. For alt MÅ jo være i orden til jul! Det er mye som må gjøres som ennå ikke er gjort, og det er mye av det du har gjort som du i ettertid ser at det kunne ha vært ugjort. Og hva med alt som du vet du ikke rekker?? For ikke å snakke om alle gavene som skulle vært kjøpt, men hvor man egentlig ikke har peiling på hva man skal kjøpe.

Da er det på høy tid du tar deg en pust i bakken, og tenker at man skal jo leve i tiden før jul også. Hvorfor skal alt være bare stress og mas i ei tid da vi heller kan bruke de få lyse timene vi har i døgnet til å .......scrappe????

Det ble i alle fall min bane i dag. Valget var mellom å bake to-tre sorter småkaker som man bærer ut og inn hele jula, eller å sette seg ned å fargelegge med Promakertusjene og lage et adventskort. Det ble en porsjon pepperkaker, hvor over halvparten allerede er spist opp, og så scrapping resten av dagen. Stor kooos. :) 

Så i dag ble tredje del av advents-teleskopkortet ferdig, og slik ble det.


På dette kortet har jeg brukt lilla Bazzill, malt med Glimmer glam for å få glinseeffekt, kvit og lys lilla  Bazzill. Martha Stewart - puncher rundt kanten, Snøfnugg trykt ut med Cheery Lynn - die, bling fra Kort & Godt, bånd, 3-tall trykt ut med Quickutz, ramme fra Spellbinder og Nellie Snellen. Stempeltrykket er fra Lilli of the Valley, og er fargelagt med Promakers. Litt Stickles her og der.  


Så tenner vi tre lys i kveld
for lengsel, håp og glede.


De står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.


Så tenner vi tre lys i kveld,
for lengsel, håp og glede.


Skikken med å bruke adventsstake blir hevdet å komme fra en preken den svenske erkebispen Nathan Søderblom holdt i Paris i 1886. Dermed blir skikken med å tenne lys i adventsstaken over 100 år gammel.

Vi nordmenn er best i Europa på å tenne levende lys. Dette er med på å gi oss kos og hygge i mørketida. Men husk alltid å passe på levende lys. Vi har ingen å miste, så forlat aldri et rom hvor det brenner lys.
Ta godt vare på hverandre, og kos dere videre i adventstida!
Klem fra DT Linda 2 kommentarer:

  1. 3. delen av teleskopkortet var like flott som de to første delene :-) Flotte detaljer!
    God 3. søndag i advent *lol*

    SvarSlett
  2. Så fint kort! Lekker farge og flotte detaljer!

    SvarSlett